About

About

Tamara Witjes portretWelkom op mijn website! Mijn naam is Tamara Witjes, ik ben 33 jaar en ik woon in Zevenaar. Ik werk als freelance fotograaf en portrettekenaar.

Natuurfotografie, daar krijg ik nooit genoeg van! In de natuur is er een oneindige rijkdom aan schoonheid, ik vind het heerlijk om urenlang door de natuur te struinen en te zoeken naar dat ene speciale beeld. Nieuwe plekken verkennen die ik anders misschien niet had ontdekt.
Daarnaast hou ik o.a. van portretfotografie. Mensen op de foto zetten zoals ze in werkelijkheid zijn, dat is mijn doel. Ieder mens is bijzonder op zijn of haar manier. Ik gebruik het liefst natuurlijk licht en de foto’s maak ik bijna altijd op een mooie buitenlocatie.

Tijdens mijn Fotografie opleiding heb ik stage gelopen bij Modeste Herwig, tuinfotografe en groenauteur. Met veel plezier ben ik hier nog steeds werkzaam. Ik help mee bij het beheren van het fotoarchief en ik maak tuinreportages. Een aantal van mijn foto’s is opgenomen in de beeldbank van Modeste Herwig.

Op jonge leeftijd begon mijn passie voor tekenen. Naarmate ik ouder werd begon ik mijzelf steeds meer te verdiepen in realistisch portrettekenen. Er is niets mooiers dan een portret tot leven te zien komen op papier. Ik vind het belangrijk om de kenmerkende details over te brengen op papier die een persoon zo uniek maken, zoals een typische glimlach, kuiltjes in de wangen of een bepaalde blik in de ogen. Het karakter van de geportretteerde terugzien in de tekening, daar ga ik voor!

Wie weet kan ik jou blij maken met een fotoreportage of een portrettekening? In mijn portfolio kun je voorbeelden bekijken van mijn foto’s en tekeningen.
Ook is het mogelijk om foto’s en reproducties te bestellen in mijn shop.