About

About

Tamara Witjes portretWelkom op mijn website! Mijn naam is Tamara Witjes, ik woon samen met mijn vriend en onze 2 katten in Oldenzaal.

Ik heb een leuke baan in de zorg waar ik erg veel voldoening uit haal, daarnaast hou ik ervan om creatief bezig te zijn.

Op jonge leeftijd begon mijn passie voor tekenen. Naarmate ik ouder werd begon ik mijzelf steeds meer te verdiepen in realistisch portrettekenen. Er is niets mooiers dan een portret tot leven te zien komen op papier. Ik vind het belangrijk om de kenmerkende details over te brengen die een persoon zo uniek maken, zoals een typische glimlach, kuiltjes in de wangen of een bepaalde blik in de ogen. Het karakter van de geportretteerde terugzien in de tekening, dat is mijn doel. Naast mensen vind ik het ook erg leuk om huisdieren na te tekenen. Ik ben gek op dieren! Ik teken honden en katten, maar ik sta er ook voor open om andere dieren te tekenen, zoals paarden en knaagdieren.

Naast mijn tekenwerk ga ik graag op pad om te fotograferen, en dan met name in de natuur. In de natuur is er een oneindige rijkdom aan schoonheid, ik vind het heerlijk om urenlang door de natuur te struinen en nieuwe plekken te verkennen die ik anders misschien niet had ontdekt.
Daarnaast hou ik o.a. van portretfotografie. Mensen op de foto zetten zoals ze in werkelijkheid zijn. Ieder mens is bijzonder op zijn of haar manier. Ik gebruik het liefst natuurlijk licht en de foto’s maak ik bijna altijd op een mooie buiten locatie.

Tijdens mijn Fotografie opleiding heb ik stage gelopen bij Modeste Herwig, tuinfotografe en groenauteur. Ik maak nog steeds af en toe tuinreportages en een aantal van mijn foto’s is opgenomen in de beeldbank van Modeste Herwig.

Wie weet kan ik jou blij maken met een portrettekening of fotoreportage? Op mijn info-pagina vind je informatie over mijn werkwijze en mijn prijslijst.
Ook is het mogelijk om foto’s te bestellen in mijn shop.