About

About

Tamara Witjes portretWelkom op mijn website! Mijn naam is Tamara Witjes, ik ben 35 jaar en ik woon samen met mijn vriend in Enschede. Ik werk als portrettekenaar en fotograaf.

Op jonge leeftijd begon mijn passie voor tekenen. Naarmate ik ouder werd begon ik mijzelf steeds meer te verdiepen in realistisch portrettekenen. Er is niets mooiers dan een portret tot leven te zien komen op papier. Ik vind het belangrijk om de kenmerkende details over te brengen op papier die een persoon zo uniek maken, zoals een typische glimlach, kuiltjes in de wangen of een bepaalde blik in de ogen. Het karakter van de geportretteerde terugzien in de tekening, daar ga ik voor! Naast mensen vind ik het ook erg leuk om huisdieren na te tekenen. Dit kunnen honden en katten zijn, maar ook knaagdieren en reptielen. Ik sta overal voor open! 🙂

Naast mijn tekenwerk vind ik het ontzettend leuk om te fotograferen, en dan met name in de natuur. In de natuur is er een oneindige rijkdom aan schoonheid, ik vind het heerlijk om urenlang door de natuur te struinen en te zoeken naar dat ene speciale beeld. Nieuwe plekken verkennen die ik anders misschien niet had ontdekt.
Daarnaast hou ik o.a. van portretfotografie. Mensen op de foto zetten zoals ze in werkelijkheid zijn, dat is mijn doel. Ieder mens is bijzonder op zijn of haar manier. Ik gebruik het liefst natuurlijk licht en de foto’s maak ik bijna altijd op een mooie buiten locatie.

Tijdens mijn Fotografie opleiding heb ik stage gelopen bij Modeste Herwig, tuinfotografe en groenauteur. Ik maak nog steeds af en toe tuinreportages en een aantal van mijn foto’s is opgenomen in de beeldbank van Modeste Herwig.

Wie weet kan ik jou blij maken met een portrettekening of fotoreportage? In mijn portfolio kun je voorbeelden bekijken van mijn tekeningen en foto’s
Ook is het mogelijk om foto’s en reproducties te bestellen in mijn shop.