Blog

Blog

Potloodportret vader en dochter

Posted by Tamara Witjes on  17/10/2020

Vorige week heb ik deze tekening afgemaakt, een dubbelportret van Mariska met haar vader.
Wat was dit een mooie en bijzondere opdracht. Ik heb 2 verschillende referentiefoto’s samengevoegd. Op deze manier was het mogelijk om vader en dochter samen te portretteren 💕

Wil je ook graag zo’n dubbelportret, waar je samen met een dierbare opstaat? Neem gerust contact met mij op 🙂
Om een dubbelportret te laten maken, is het dus niet perse nodig om een referentiefoto aan te leveren waar jullie samen op staan. Ik kan 2 losse foto’s met elkaar combineren en hier een mooi, natuurlijk ogend portret van maken. Als je twijfelt tussen verschillende foto’s, kan ik je hierbij helpen. Voordat ik begin aan een portret, stuur ik altijd een ontwerpje met de gecombineerde foto’s zodat je alvast een idee hebt hoe de tekening eruit komt te zien.

portrettekening vader en dochter

Potloodportret Talisker

Posted by Tamara Witjes on  21/08/2020

Een tijdje terug mocht ik dit portret maken van Talisker (vernoemd naar de favoriete whisky van haar baasje 😉 ). Een erg leuke opdracht, wat een verrassing was voor Vaderdag.
Materialen: Faber Castell grafietpotloden op Fabriano papier, 20×20 cm.

potloodtekening kat

Pastelportret Tess

Posted by Tamara Witjes on  02/08/2020

Het is al even geleden dat ik m’n blog heb geschreven (oeps), dus het wordt tijd om jullie weer wat van m’n nieuwe werk te laten zien! Achter de schermen ben ik lekker druk bezig geweest met tekenen en fotograferen. Ook ben ik een weekje op vakantie geweest naar Soest, wat echt heerlijk was 🙂
Ik kan niet alle tekeningen delen op mijn website/social media, aangezien sommige klanten liever anoniem willen blijven, en de tekening liever voor zichzelf houden. Daar heb ik alle respect voor natuurlijk. Het plaatsen van een tekening gaat dan ook altijd in overleg.

Een tekening die ik wel kan laten zien, is van de prachtige chocoladebruine labrador Tess! 🙂 Dit keer heb ik de tekening gemaakt op een zandkleurige achtergrond, zodat dit een mooi contrast zou geven met de donkerbruine vacht van Tess. Voor de vacht heb ik gebruik gemaakt van o.a. veel bruintinten, grijstinten, en lichtere tinten voor de highlights. Ik heb pastelpotloden en kleurpotloden met elkaar gecombineerd, aangezien je met kleurpotloden nog nét iets meer details kunt toevoegen. Ook heb ik panpastel gebruikt, wat ideaal is om grotere vlakken mee in te kleuren als basislaag.

Stuur mij gerust een berichtje als je ook graag een potlood- of pasteltekening zou willen hebben van je huisdier! 🙂 Meer info is te vinden op deze pagina: https://www.tamarawitjes.com/info/tekeningen/

pasteltekening labrador

Het eindresultaat van deze Cavalier King Charles-spaniël! 💞
De referentiefoto heb ik van Pixabay, waar je royalty vrije-stockfoto’s kunt downloaden. Een tijdje geleden kwam ik deze foto daar tegen, en ik werd meteen verliefd op die té schattige ogen 😄 De originele foto is in kleur, maar vanwege het hoge constrast besloot ik hem in zwart-wit te tekenen.
Materialen: Faber Castell grafietpotloden op Fabriano papier, 15×20 cm.

De hele maand april krijg je 15% korting op een potlood– of pasteltekening!
Neem een kijkje op deze pagina voor meer informatie: https://www.tamarawitjes.com/info/tekeningen 

potloodtekening Cavalier King Charles-spaniël

Ibiza Garden

Posted by Tamara Witjes on  14/04/2020

Vorig jaar heb ik een fotoreportage gemaakt van de Ibiza Garden in Keukenhof, een sfeervolle tuin met gezellige loungeplekjes en kleurrijke voorjaarsbloemen 🌷🌞 Deze maand staat de reportage in Tuinseizoen!

Tekst: Annemarie Görts
www.tuinseizoen.com

Hier kun je de reportage downloaden: PDF - Ibiza Garden.pdf

Ibiza Garden Keukenhof