Pastelportret Athos

Pastelportret Athos

De afgelopen weken heb ik gewerkt aan een pastelportret van Athos, de hond op wie ik al heel vaak heb ik gepast. Dus ik vond het erg leuk om hem nu eens na te tekenen. Het portret is nu af! 🙂
Ik heb voor het eerst getekend op Clairefontaine Pastelmat, en wat werkt dit fijn! Ideaal voor het aanbrengen van meerdere lagen en het blenden van kleuren. Dit papier houdt de pasteldeeltjes goed vast, zodat de tekening niet snel vervaagd zodra je een laag hebt aangebracht. Het papier is erg dik (360 gram), en er zit een fluwelen laagje overheen. De achtergrond heb ik grijs gehouden, en om te zorgen dat de achtergrond schoon bleef, heb ik er meerdere vellen overheen gelegd.
Hieronder zie je een collage van  het werkproces!

Wil je ook graag een potlood- of pasteltekening van je huisdier? Neem dan een kijkje op mijn info-pagina: https://www.tamarawitjes.com/info/tekeningen/

werkproces pasteltekening